Dolar
Euro
Altın
BİST
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Botlar, “Ben robot değilim” testini insanlardan daha iyi çözüyor

Botlar, “Ben robot değilim” testini insanlardan daha iyi çözüyor
REKLAM ALANI
A+
A-
12 Ağustos 2023 12:18
94
ABONE OL

Yeni bir araştırmaya göre botlar, “Benrobotdeğilim” testinde insanlardan daha başarılı çıkıyor.

Kaliforniya Üniversitesi’ndeki araştırmacıların yaptığı kapsamlı çalışmada, en popüler 200 web sitesi incelendi ve bunların 120’sinin güvenliğini sağlamak için Captcha’yı kullandığı belirlendi.

ARA REKLAM ALANI

Captcha, web sitelerinin zararlı yazılımları engellemek için kullandığı bir güvenlik önlemidir. Bu önlem, kullanıcıların bot olmadıklarını kanıtlamalarını sağlamak amacıyla test çözmelerini ister. Ancak yapılan yeni araştırma, otomatik botların bu testi insanlardan daha hızlı ve başarıyla çözebildiğini ortaya koydu.

“Ben robot değilim” ama onları eğitiyorum

Araştırmacılar, farklı yaş, cinsiyet,eğitimdüzeyi ve coğrafi konumdan gelen 1.000 katılımcı ile birlikte bu testleri gerçekleştirdi.

Paylaşılan raporda, bazı Captcha testlerini insanların 9-15 saniye arasında ve yüzde 50-84 doğruluk oranıyla çözerken, otomatik botların bunları 1 saniyeden kısa bir sürede ve yüzde 85-100 doğruluk oranıyla çözdüğü belirtildi.

Mevcut yöntemler yeterli değil

Araştırmacılar, mevcut Captcha yöntemlerinin otomatik botları engellemekte yetersiz kaldığını vurgularken, aynı zamanda bu durumun internet güvenliğini riske atarak zararlı eylemlerin yaygınlaşmasına yol açabileceğini ve bu sebeple daha etkili güvenlik önlemlerine ihtiyaç olduğuna dikkat çekiyorlar.

20 yılı aşkın süredir var olan Captcha’nın amacı, otomatik botların web sitelerine zararlı faaliyetlerde bulunmasını önlemek. Bu tür zararlı faaliyetler, spam e-posta gönderme, kötü niyetliyazılımdağıtımı, sahte hesaplar oluşturma gibi durumları içerebiliyor. Captcha ise görsel veya ses tabanlı sorular sorarak, kullanıcının insan olup olmadığını doğrulamasını sağlıyor.

Captcha’nın birçok versiyonu bulunuyor. Örneğin bir web sitesinde, fotoğraftakitrafikışıklarını seçmenizi isterken, bir başka sitede ise ekrandaki matematik işlemini tamamlamanızı isteyebiliyor.

REKLAM ALANI
ETİKETLER: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.